Evert Jan Boon

Evert JanBoon zweeft boven een trampoline in het sportstadion SDK op Curaçao

“Korsou, mi Kurason”

Toen Evert Jan Boon door het bestuur van Stichting Hulp aan Curaçao werd benaderd of hij het logo en de huisstijl van de stichting wilde ontwerpen, hoefde hij daar niet lang over na te denken: “Als designer wil ik graag wat terug doen voor het eiland dat me zoveel gegeven heeft. Dus ruim ik ieder jaar tijd in om projecten pro deo te doen en dit past daar perfect in”. 

Evert Jan (EJ) heeft 23 jaar met veel plezier op Curaçao gewoond. Zijn vrouw komt er vandaan, hun zoon is er geboren en nog steeds wonen er vrienden en is zijn bedrijf er gevestigd. Dat zijn liefde voor het eiland groot is blijkt wel uit de tatoeage op zijn arm met de veelzeggende tekst ‘Korsou mi kurason’.  
Persoonlijk is hij graag als vrijwilliger betrokken bij Stichting Hulp aan Curaçao om op deze wijze zijn steentje bij te dragen aan het ondersteunen van de sociaal zwakkeren op Curaçao. Inmiddels is Evert Jan als ontwerper verbonden aan de stichting en denkt hij mee over de marketing. Hij draagt zijn enthousiasme over de stichting en haar activiteiten graag uit en haalt daarbij het motto van zijn opa aan: “Wat je doet kan niet verdommen. Doe iets.”

Rowana Legito

Rowana Legito als kind met haar broertje op de Pontjesbrug op Curaçao

“Ik ben geboren in Nederland, en Nederland is mijn thuis. Maar Curaçao is thuiskomen, waar ik me direct verbonden voel met de mensen vanaf de eerste stap die ik zet als ik Hato uitloop.”

Mijn naam is Rowana Legito en ik ben sinds begin 2022 vrijwilliger in de marketingcommunicatie commissie van Stichting Hulp aan Curaçao. Mijn vader is op Curaçao geboren en het grootste gedeelte van mijn familie woont nog op Curaçao. Toch heb ik me altijd sterk verbonden gevoeld met het eiland, met de cultuur, het eten en het heerlijke klimaat. Ik heb dan wel nooit op Curaçao gewoond, het is toch een beetje mijn thuis, waar ik altijd trots over vertel aan wie het ook maar wil horen. 

Al sinds jongs af aan is mijn drijfveer om de wereld “een stukje beter te maken”. Dit doe ik door middel van mijn werk in zero-emissie mobiliteit, waarmee we de wereld schoner maken. Dit is prachtig werk, maar ik vind het ook erg belangrijk om mijn kennis, vaardigheden en enthousiasme in te zetten om bij te dragen op het prachtige eiland waar mijn roots liggen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft niet iedereen op het eiland het zo goed als ons. Ik vind het belangrijk dat hier meer bekendheid aan wordt gegeven, en na het zien van de documentaire “Rauw Curaçao” was ik geïnspireerd om contact op te nemen met Stichting Hulp aan Curaçao. Dat we door onze inzet projecten ondersteunen en zo de mensen die het wat minder hebben op Curaçao kunnen helpen geeft me voldoening, en vooral een dankbaar gevoel dat ik op deze manier mag bijdragen. 

Brigitte Rooijakkers

vrouw met een glas wijn zittend op een terras voor een huis op Curacao

“Curaçao zit in mijn hart en dat raak je nooit meer kwijt.”

Aan het woord is Brigitte Rooijakkers, sinds oktober 2021 vrijwilliger in de marketingcommunicatiecommissie van Stichting Hulp aan Curaçao. “Als kind woonde ik een aantal jaar op Curaçao. Toen ik als volwassene bijna twintig jaar geleden voor het eerst weer terugkwam, kwam ik thuis. Toen merkte ik dat Curaçao echt in mijn hart zit en dat raak je nooit meer kwijt.”

Waarom ben je vrijwilligerswerk bij Stichting Hulp aan Curaçao gaan doen?

“Ik doe al een paar jaar vrijwilligerswerk in Nederland, waar ik mijn professionele marketing & communicatiekennis en ervaring pro bono inzet voor stichtingen. Toen ik een artikel las van Hellen Noort over de oprichting van Stichting Hulp aan Curaçao op LinkedIn ging mijn hartje sneller kloppen. Nu zou ik me ook echt kunnen inzetten voor mijn geliefde eiland en voor de inwoners die het niet zo goed getroffen hebben. Want helaas is er ook veel armoede en is dat lang niet voor iedereen zo zichtbaar. Om zo bij te dragen aan de ambities van de stichting en daarmee mensen echt verder te kunnen helpen, geeft mij een heel fijn en dankbaar gevoel.”