Vrijwilliger • Secretaris • Rowana Legito

Rowana Legito als kind met haar broertje op de Pontjesbrug op Curaçao

“Ik ben geboren in Nederland, en Nederland is mijn thuis. Maar Curaçao is thuiskomen, waar ik me direct verbonden voel met de mensen vanaf de eerste stap die ik zet als ik Hato uitloop.”

Mijn naam is Rowana Legito en ik ben sinds begin 2022 vrijwilliger in de marketingcommunicatie commissie van Stichting Hulp aan Curaçao. Mijn vader is op Curaçao geboren en het grootste gedeelte van mijn familie woont nog op Curaçao. Toch heb ik me altijd sterk verbonden gevoeld met het eiland, met de cultuur, het eten en het heerlijke klimaat. Ik heb dan wel nooit op Curaçao gewoond, het is toch een beetje mijn thuis, waar ik altijd trots over vertel aan wie het ook maar wil horen. 

Al sinds jongs af aan is mijn drijfveer om de wereld “een stukje beter te maken”. Dit doe ik door middel van mijn werk in zero-emissie mobiliteit, waarmee we de wereld schoner maken. Dit is prachtig werk, maar ik vind het ook erg belangrijk om mijn kennis, vaardigheden en enthousiasme in te zetten om bij te dragen op het prachtige eiland waar mijn roots liggen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft niet iedereen op het eiland het zo goed als ons. Ik vind het belangrijk dat hier meer bekendheid aan wordt gegeven, en na het zien van de documentaire “Rauw Curaçao” was ik geïnspireerd om contact op te nemen met Stichting Hulp aan Curaçao. Dat we door onze inzet projecten ondersteunen en zo de mensen die het wat minder hebben op Curaçao kunnen helpen geeft me voldoening, en vooral een dankbaar gevoel dat ik op deze manier mag bijdragen.