Help Curaçao herstellen na de verwoestende wateroverlast!

10 mei 2024

auto's staan half in water

Op 4 mei 2024 werd de regio Bandabou op Curaçao getroffen door catastrofale wateroverlast. Er is veel schade aan huizen, wegen en oogst.

De coördinator van de stichting Hulp aan Curaçao was op dat moment op Bandabou. Hij zag rivieren stromen waar normaal wegen zijn. Auto’s waren weggespoeld. Hij was op tijd om enkele mensen door het water te dragen om ze in veiligheid te brengen. “De situatie was onvoorstelbaar. Een normaal autoritje op zaterdagochtend op een zonnig eiland veranderde in gevaarlijke situatie waarbij wegen veranderden in een kolkende watermassa.”

Deel van een akker weggespoeld
Deel van een akker is weggespoeld © Max van Aalst • WAVE7 Creatives

Als een hechte gemeenschap komen we nu samen om de mensen te steunen die zwaar getroffen zijn door deze natuurramp. Op Curaçao worden de handen ineen geslagen om de mensen bij te staan, waarbij hulp vanuit Nederland zeer gewenst is. Samen kunnen we een verschil maken en de mensen van Curaçao helpen om weer op te staan na deze tragische gebeurtenis.

De beelden die we voorbij hebben zien komen zijn hartverscheurend. Families die hun spullen kwijt zijn geraakt. Kinderen die hun speelgoed verloren hebben. Ouderen die hulp nodig hebben. Wij willen hen bijstaan om hen te ondersteunen in deze moeilijke tijd en hen te helpen bij het herbouwen van hun leven.

doorgebroken dam zorgt voor overstroming
Overstroomde dam zorgt voor overstroming © Max van Aalst • WAVE7 Creatives

Daarom zijn we een fondsenwervingsactie gestart om de slachtoffers van de wateroverlast op Curaçao te helpen. Met jouw vrijgevigheid kunnen we voorzien in essentiële behoeften zoals reparatie van huizen en vervanging van spullen die weggespoeld of nat geworden zijn. Elk bedrag, groot of klein, maakt een verschil. Het brengt hoop naar degenen die dat het hardst nodig hebben. Wij zullen er voor zorgen dat het ten goede komt aan die mensen die niet of nauwelijks in beeld zijn bij grote organisaties en/of overheidsinstanties.

Hoe kun je Curaçao helpen?

  • Doneer vandaag nog!
    Elk bedrag is welkom en zal rechtstreeks ten goede komen aan de slachtoffers van de wateroverlast. Vermeldt bij uw donatie specifiek ‘Wateroverlast’.
  • Deel deze actie met je vrienden, familie en netwerk. Samen kunnen we meer mensen bereiken en meer hulp bieden aan degenen die het nodig hebben.


Laten we solidair zijn met de mensen op Curaçao en laat aan hen zien dat ze er niet alleen voor staan. Samen kunnen we hoop brengen, herstel bevorderen en een betere toekomst opbouwen voor iedereen die door deze tragedie is getroffen.

Hartelijk dank voor je vrijgevigheid en steun.