Een glimlach voor Curaçao

In maart 2022 is er op initiatief van Smiles World NL in samenwerking met de Curaçaose mondhygiënisten vereniging (Naarvvm), Stichting Help de Schoolkinderen van Curaçao (SHSC) en Zulaijka Pinedo-Brandao, een pilotproject gestart voor tandheelkundige zorg bij kinderen tot 18 jaar op Curaçao. 

Tandarts controleert een jonge patient

Project ‘Een glimlach voor Curaçao’ pakt noodzakelijke tandheelkundige problemen bij kinderen aan


Uit dit pilotproject bleek dat er veel onwetendheid is bij de ouders en dat veel kinderen een slecht gebit hadden met pijnklachten en nog nooit bij een tandarts waren geweest. Door de pijnklachten slapen en eten kinderen slecht, kunnen ze zich niet concentreren en presteren slecht op school met alle gevolgen van dien. Deze kinderen en ouders zitten in een vicieuze cirkel, ook omdat er veel onwetendheid is over de tandheelkundige hulp voor kinderen die vergoed wordt door de verzekering.

Drie jaar project ‘Een glimlach voor Curaçao’

Project ‘Een glimlach voor Curaçao’ gaat de komende drie jaar aan de slag. Het projectteam gaan 2 maal per jaar de wijken in waar veel kinderen wonen en er bijna geen tandheelkundige praktijken zijn. Tijdens dit bezoek worden de ouders en kinderen actief uitgenodigd, waarbij de kinderen een tandheelkundige controle krijgen en de ouders voorlichting en instructie over de tandheelkundige zorg en mondhygiëne. Ook ontvangen de kinderen een speciaal pakket op maat met daarin een tandenborstel, tandpasta, een poets-instructie-kaart en fruit. De werkzaamheden voeren mondhygiënisten en tandartsen van Curaçao en uit Nederland uit op vrijwillige basis. Na drie jaar wordt er een eindrapportage opgeleverd, waaruit moet blijken hoe het is gesteld met de mondgezondheid van kinderen op Curaçao na het afschaffen van drinkwaterfluoridering. 

Donaties project ‘Een glimlach voor Curaçao’ nodig

Stichting Hulp aan Curaçao ondersteunt dit project. Om dit project te draaien zijn donaties nodig om alle materialen, faciliteiten, hulpmiddelen en het pakketje voor de kinderen mogelijk te maken. Per kind kost dit project 50 Antilliaanse Guldens of € 25. Als je specifiek dit project wilt ondersteunen, vermeld dan ‘Glimlach’ bij je donatie.

Help Curaçao met een donatie

Doneer via je eigen bank

Dit kun je doen door een eenmalige of vaste periodieke bijdrage te storten op:

Triodos Bankrekeningnummer: NL15TRIO0320150887
Ten name van Stichting Hulp aan Curaçao
Citadel 3
4207 EJ Gorinchem
Nederland

  • Als je aan een specifiek project wilt doneren, vermeld dan bij de betaling de naam van het project.
  • Wil je regelmatig doneren, kies dan voor een automatisch overschrijving.

Doneer via iDEAL

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Next Steps: Install a Payment Add-On

To accept donations via this form you will need to install one of our payment add-ons. To learn more about your payment add-on options, visit the following page (https://www.gravityforms.com/blog/payment-add-ons). Important: Delete this tip before you publish the form.
Je naam
Selecteer één of meerdere projecten
Hidden

Credit Card

Replace this field with a field specific to your payment gateway whenever possible.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.