Daily Meal Program

In de keuken van Wishi/Marchena worden driemaal per week, door een enthousiast team van koks en keukenassistenten, zo’ntweehonderd gezonde maaltijden gekookt en uitgedeeld. Deze maaltijden gaan naar mensen in de buurt, en naar mensen met honger in andere wijken en naar de bewoners van enkele bejaardentehuizen. 

Man eet uit een plastic bakje

Project ‘Daily Meal Program’ zorgt voor 600 gezonde maaltijden per week voor kwetsbaren in de samenleving

Veelal gaat het om inwoners van Curaçao, maar ook om ‘ongedocumenteerden’ die niet in hun dagelijkse voedselbehoefte kunnen voorzien. Stichting Daily Meal Program zorgt dat het voedsel daar terecht komt, waar het het meeste nodig is. Op Curaçao leeft een derde deel van de 160.000 inwoners onder de armoedegrens en er is nog steeds hulp hard nodig voor de meest kwetsbaren in de samenleving.

Daily Meal Program

Stichting Daily Meal Program streeft naar zelfredzaamheid en hoopt dat de mensen zelfvoorzienend worden, daarom is er in 2022 gestart met een buurtmoestuin (Kunuk’i Kushina Wishi Marchena). De interesse en bereidheid om te helpen in de buurtmoestuin is groot, zo hebben bewoners les gekregen in het moestuinieren. Elke maand is er een tuinwerkdag op de eerste zaterdag van de maand. De oogst wordt verdeeld onder de deelnemers en deels geschonken aan de keuken. De trouwe deelnemers aan dit project krijgen een moestuinbak voor thuis.

Stichting Hulp aan Curaçao ondersteunt dit project. Om dit project te draaien zijn donaties nodig om de maaltijden wekelijks te verzorgen voor deze kwetsbaren. Eén maaltijd kost 5 Antilliaanse Guldens of € 2,50. Het wekelijks koken van 600 maaltijden kost gemiddeld 3.000 Antilliaanse Guldens of € 1500. Als je specifiek dit project wilt ondersteunen, vermeld dan ‘Daily Meal’ bij je donatie.

Help Curaçao met een donatie

Doneer via je eigen bank

Dit kun je doen door een eenmalige of vaste periodieke bijdrage te storten op:

Triodos Bankrekeningnummer: NL15TRIO0320150887
Ten name van Stichting Hulp aan Curaçao
Citadel 3
4207 EJ Gorinchem
Nederland

  • Als je aan een specifiek project wilt doneren, vermeld dan bij de betaling de naam van het project.
  • Wil je regelmatig doneren, kies dan voor een automatisch overschrijving.

Doneer via iDEAL

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Next Steps: Install a Payment Add-On

To accept donations via this form you will need to install one of our payment add-ons. To learn more about your payment add-on options, visit the following page (https://www.gravityforms.com/blog/payment-add-ons). Important: Delete this tip before you publish the form.
Je naam
Selecteer één of meerdere projecten
Hidden

Credit Card

Replace this field with a field specific to your payment gateway whenever possible.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.