Tutti Frutti Curacao

In 2005 is een nieuw project opgestart voor de verstrekking van vers fruit aan kinderen die naar een (ongesubsidieerde) naschoolse opvang gaan: Tutti Frutti Curacao. Voor velen op Curaçao is fruit een niet te betalen luxeartikel (geworden). Zie hieronder een overzicht van het consumentenprijsindexcijfer (bron: CBS) waaruit een enorme stijging van groente en fruit leesbaar is.

Fruit is voor veel gezinnen op Curacao niet betaalbaar. Tutti Frutti Curacao voorziet schoolkinderen die naar naschoolse opvang gaan van en dagelijkse portie fruit.

Fruit is voor veel gezinnen op Curacao niet betaalbaar. Tutti Frutti Curacao voorziet schoolkinderen die naar naschoolse opvang gaan van en dagelijkse portie fruit.

Fruit is echter voor een gebalanceerde voeding wel van belang en het zijn juist de minst draagkrachtigen in de samenleving die dit ontberen. Een dagelijkse portie fruit voor kinderen zorgt voor de hoogstnoodzakelijke vitaminen die de ontwikkeling en concentratie van de kinderen alleen maar ten goede kan komen. Tevens is het de bedoeling de kinderen van jongs af aan te leren om fruit te eten en doordacht met gezonde voeding om te gaan.

2005: We hebben gekozen voor een naschoolse opvang in Souax (Fundashon Un Man Pa Hubentut) in de eerste plaats uiteraard vanwege het goede werk wat zij doet voor de kinderen in Souax, maar mede ook vanwege haar heldere en transparante wijze waarop zij opereert.

2006: Het project is bij een tweede naschoolse opvang van start gegaan in de wijk Rooi Santu (Fundashon Adelanto Rooi Santo).

2007: Het project is ook bij de kinderopvang van Stichting Mai van start gegaan. Momenteel krijgen ongeveer 125 kinderen dagelijks vers fruit uitgereikt.

 

Tutti Frutti Curacao - Fruit is lekker en gezond, en zou ook voor iedereen op Curacao betaalbaar moeten zijn.

Tutti Frutti Curacao – Fruit is lekker en gezond, en zou ook voor iedereen op Curacao betaalbaar moeten zijn.

We hebben goede afspraken met Plantage Mendes die het verse fruit dagelijks afleveren op de verschillende locaties. Het transport doen zij gratis.

Wilt u ook kinderen in de gelegenheid stellen om vers fruit te kunnen eten? Het is goed voor hun gezondheid, hun concentratievermogen, en het stimuleert hen goede en gezonde eetgewoonten aan te leren! Adopteer dan Tutti Frutti Curacao, met collega’s, een groep vrienden, buren of mensen uit uw kerk.

Iedere schooldag vers fruit:
1 kind: 12 gulden per maand (ongeveer 5 euro p/m)
5 kinderen: 60 gulden per maand (ongeveer 25 euro p/m)
10 kinderen: 120 gulden per maand (ongeveer 50 euro p/m)
25 kinderen: 300 gulden per maand (ongeveer 125 euro p/m)
50 kinderen: 600 gulden per maand (ongeveer 250 euro p/m)
100 kinderen: 1200 gulden per maand (ongeveer 500 euro p/m)

Voor de continuïteit en een stabiele groei van dit project geven wij de voorkeur aan maandelijkse (iets kleinere) donaties in plaats van jaarlijks een bedrag ineens.

Indien u specifiek dit fruitproject wilt ondersteunen, kunt u uw donatie overmaken o.v.v. Fruit”